top
 
 

 

 

 

 

 

Menu
 
   

Wybrane pozycje z menu.

przekąski zimne

  • Tatar
  • Śledz "Szczyt Tatr"
  • Śledz w sosie śmietanowo-czosnkowym
  • Śledz siuchajski

 

 

przekąski gorące

  • Rydze na maśle z patelni
  • Borowiki w pierzynie śmietany
  • Oscypek na maśle smażony

 

 

polywki

  • Żurek
  • Kwaśnica
  • Flaki

 

 

drób

  • Cycki w sosie kurkowo-borowikowym
  • Pierś na rydzach
  • Sałatka grecka z piersią grillowaną
  • Pierś na szpinaku
  • Pierś z pieczarkiami i oscypkiem


 

z wieprza

  • Polędwiczka w sosie kurkowo-borowikowym
  • Polędwiczka syrem nadziano
  • Sztuka mięsa z owcym syrem
  • Golonka z pieca na złoto
  • Żeberka w kapuscie
  • Świeżonka

 

 

z wołu

  • Polędwica w pieprzu
  • Polędwica na plackach w sosie kurkowo borowikowym
  • Polędwica na rydzach


 

z barana

  • Kotlet jagnięcy nadziany bockiem i cybulom
  • Stek jagnięcy


 

ryby

  • Pstrąg z oscypkiem
  • Łosoś na szpinaku
  • Łosoś po hrabiowsku
  • Łosoś w pieprzu



inkse smakołyki

  • Placek zbójnicki
  • Placek góralski
  • Sałatka Bacy
  • Pierogi ruskie
  • Pierogi mięsne
  • Placki ziemniaczane z sosem borowikowo-kurkowym


 

słodkości

  • Szarlotka z pieca z lodami
  • Sernik z pieca z lodami